Kweek je eigen verse Gojibessen!


Het Goji-balkonplantje (Lycium barbarum 'Juicy TastyGoji') is onze meest populaire cultivar.

Dit unieke exemplaar staat bekend om zijn snelle en enorm hoge productiviteit.

De plant begint met bessen produceren vanaf het eerste levensjaar en bloeit op de 1-jarige scheuten.Gebruik het als een 'hangplantje' door terugsnoeien tot net boven de potrand na de oogst. Hierdoor ontstaan lange scheuten die later de trossen vormen, rechtstreeks uit de pot.

Je kunt hem ook kweken op stam. Kies een 1 rechtopstaande stam en snij op een hoger punt op de stam, waardoor je een "paraplu vorm" van lange hangende trossen krijgt. De bloemen zijn zelfbestuivend.

Het Goji-balkonplantje is een perfecte keuze voor potcultivering.

Zorg ervoor dat je de plant goed bemest in het voorjaar en tijdens de bloei. Gebruik een standaard universele meststof voor optimale voeding.Deze winterharde plant houdt van veel zon en heeft een lage tolerantie voor natte voeten. Zorg ervoor dat de wortels niet "te lang te nat" staan.Pluk de bessen wanneer ze 'volrood' zijn en een beetje zacht aanvoelen. De bessen zijn lekker zoet en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot vruchtensap, jam enz.

Voor meer informatie over het Goji-balkonplantje en andere cultivars, bekijk onze website.

De professionele plantageplanten zijn echte 'gojibes bomen'. Dit zijn de Lycium barbarum 'Sweet TastyGoji' en de Lycium barbarum ' Smooth TastyGoji'. Ze kunnen geplant worden in bloempotten vanaf 5 liter of direct in de volle grond. Door hun groot aanpassingsvermogen aan verschillende grondsoorten doen ze het goed in zowel zware als lichtere grondsoorten. 

Ze bloeien op de lange 1-jarige scheuten die vanaf midden augustus tot eind oktober bezet zijn met oranje-rode gojibessen. Ze hebben een tamelijk stevige schil waardoor ze lang houdbaar zijn. Daarnaast hebben ze een brixwaarde van boven de 22 wanneer ze rijp zijn. Dit alles betekent dat je te maken hebt met erg zoete en knapperige vruchten. De keuze van de juiste gojibes cultivar is van cruciaal belang bij het opzetten van je eigen gojibesaanplanting. Zo is het belangrijk dat de bessen uniform zijn in vorm en smaak zowel als het aantal bessen per okselknop. Daarnaast is het belangrijk dat planten goed weerbaar zijn tegen ziekten en plagen zodat je geen pesticiden hoeft te gebruiken.

Alle planten die wij leveren zijn vermeerdert via stek en dus genetisch identiek aan de moederplant. Daardoor zijn deze planten resistent tegen valse meeldauw en hebben ze een hoge tolerantie tegen meerdere ziekten en plagen. Gebruik een universele meststof in het voorjaar en eventueel tijdens de bloei. Het is best om uit te gaan van 1 centrale hoofdstam met zijtakken die je kunt aanhouden vanaf 60cm boven de grond. Begin hier pas mee in jaar 2, laat hem in het eerste jaar maar eerst goed 'settelen' zodat de wortels goed kunnen ontwikkelen.